Regulacija telesne težine

Naš rad sa pacijentima kojima je potreban gubitak u telesnoj težini karakteriše individualan i multidiscipliniran pristup.

Stručni tim Poliklinike Vaša kuća zdravlja sastavljen od lekara opšte medicine, interniste – endokrinologa, fizijatra i nutricioniste stručnim pristupom predlaže rešenja za regulaciju telesne težine. Cilj nije veliki gubitak telesne težine u kratkom vremenskom periodu već postupan gubitak kilograma tokom dužeg vremena i održavanje izgubljenih kilograma.

Savremeni način života obeležen dugotrajnim celodnevnim sedenjem, manjkom telesne aktivnosti i unosom brze i nezdrave hrane, uglavnom rezultira povećanom telesnom težinom ili debljinom, koje opet uslovljavaju dodatno smanjivanje telesne aktivnosti, čime se pravi začarani krug. Debljina i mršavljenje veliki su zdravstveni problemi i zahtevaju multidisciplinarni pristup s obzirom da je debljina usko povezana sa kardiovaskularnim oboljenjima, dijabetesom i malignim bolestima.

Nakon vađenja krvi i eventualnog testiranja intolerancije na neku hranu, u dogovoru s našim stručnjacima se možete dogovoriti o programu za regulaciju tjelesne težine.

Povezani pregledi

    *Kliknuti na ikonicu za prikaz kalendara

    *Potvrđujem da sam upoznat/a da će Poliklinika Vaša Kuća Zdravlja koristiti moje lične podatke isključivo u svrhu obrade ovog upita(zakazivanje pregleda) i da sam pročitao obaveštenje o njihovom korišćenju ličnih podataka, koje se nalazi na stranici Politika privatnosti.