Pedijatrijski pregled

Pregledi novorođenčadi

Kod novorođenčadi preventivni pregled u prvih nekoliko dana po izlasku iz porodilišta je vrlo važan. S obzirom na rani izlazak iz porodilišta često su mladi roditelji u nedoumici u vezi sa stanjem novog člana porodice. Stručna pomoć i saveti u vezi sa dojenjem, napredovanjem u težini, zdravstvenim stanjem deteta i drugi praktični saveti su Vam na raspolaganju kako u ordinaciji Vaša kuća zdravlja tako i u okviru kućnih poseta.

Bebe, mala i predškolska deca

U ovom uzrastu je potrebno mnogo strpljenja i znanja da bismo ocijenili pravo stanje deteta i došli do ispravne dijagnoze. Strah od nepoznatog, ranija loša iskustva sa lekarom vezana za razne bolne intervencije kod dece u ovom uzrastu stvaraju razumljivu odbojnost prema pregledu i nesaradnju koja i iskusnom pedijatru otežava rad. U ordinaciji Vaša kuća zdravlja, pregled dece više podseća na druženje nego na ordinaciju i na sve načine nastojimo umanjiti stres dolaska lekaru. Za male pacijente smo pripremili i simbolične nagrade za hrabrost.

Pedijatrijski pregledi školske dece

Školska deca, pogotovo u nižim razredima osnovne škole još uvek bi trebala biti pod kontrolom pedijatra. Različite organizacione šeme javnog zdravstva postavljaju administrativnu granicu nadležnosti lekara, koja nije uvek u skladu sa stvarnim potrebama deteta. U ovom periodu pretpubertetskog i pubertetskog ubrzanog rasta, uprkos relativnom zdravlju ove populacije kriju se zamke za razvoj pretpostavki narušenog zdravlja u kasnijoj dobi. Preventivni pregledi, praćenje rasta i razvoja, znakova polnog dozrevanja, stanja kičme, povišene telesne težine, loših navika ishrane i svakodnevnog stila života su bitan faktor u prevenciji i unapređenju zdravlja.

Povezani pregledi

    *Kliknuti na ikonicu za prikaz kalendara

    *Potvrđujem da sam upoznat/a da će Poliklinika Vaša Kuća Zdravlja koristiti moje lične podatke isključivo u svrhu obrade ovog upita(zakazivanje pregleda) i da sam pročitao obaveštenje o njihovom korišćenju ličnih podataka, koje se nalazi na stranici Politika privatnosti.

    Priprema za ultrazvučni pregled štitaste žlezde

    Za ovaj ultrazvučni pregled nije potrebna priprema .