Pedijatrijski pregled

Pregledi novorođenčadi

Kod novorođenčadi preventivni pregled u prvih nekoliko dana po izlasku iz porodilišta je vrlo važan. S obzirom na rani izlazak iz porodilišta često su mladi roditelji u nedoumici u vezi sa stanjem novog člana porodice. Stručna pomoć i saveti u vezi sa dojenjem, napredovanjem u težini, zdravstvenim stanjem deteta i drugi praktični saveti su Vam na raspolaganju kako u ordinaciji Vaša kuća zdravlja tako i u okviru kućnih poseta.

Bebe, mala i predškolska deca

U ovom uzrastu je potrebno mnogo strpljenja i znanja da bismo ocijenili pravo stanje deteta i došli do ispravne dijagnoze. Strah od nepoznatog, ranija loša iskustva sa lekarom vezana za razne bolne intervencije kod dece u ovom uzrastu stvaraju razumljivu odbojnost prema pregledu i nesaradnju koja i iskusnom pedijatru otežava rad. U ordinaciji Vaša kuća zdravlja, pregled dece više podseća na druženje nego na ordinaciju i na sve načine nastojimo umanjiti stres dolaska lekaru. Za male pacijente smo pripremili i simbolične nagrade za hrabrost.

Pedijatrijski pregledi školske dece

Školska deca, pogotovo u nižim razredima osnovne škole još uvek bi trebala biti pod kontrolom pedijatra. Različite organizacione šeme javnog zdravstva postavljaju administrativnu granicu nadležnosti lekara, koja nije uvek u skladu sa stvarnim potrebama deteta. U ovom periodu pretpubertetskog i pubertetskog ubrzanog rasta, uprkos relativnom zdravlju ove populacije kriju se zamke za razvoj pretpostavki narušenog zdravlja u kasnijoj dobi. Preventivni pregledi, praćenje rasta i razvoja, znakova polnog dozrevanja, stanja kičme, povišene telesne težine, loših navika ishrane i svakodnevnog stila života su bitan faktor u prevenciji i unapređenju zdravlja.

Povezani pregledi

  *Kliknuti na ikonicu za prikaz kalendara

  *Potvrđujem da sam upoznat/a da će Poliklinika Vaša Kuća Zdravlja koristiti moje lične podatke isključivo u svrhu obrade ovog upita(zakazivanje pregleda) i da sam pročitao obaveštenje o njihovom korišćenju ličnih podataka, koje se nalazi na stranici Politika privatnosti.

  Priprema za ultrazvučni pregled štitaste žlezde

  Za ovaj ultrazvučni pregled nije potrebna priprema .

  Pedijatrija - Naš tim

  vkz
  Dr med. Milanka Nikolić
  specijalista pedijatar
  vkz
  Prof. dr. sc. med. Sanja Sinjđić Antunović
  Specijalista dečije urologije
  vkz
  Prim dr. med. Velibor Milanović
  Specijalista pedijatar, subspecijalista pulmologije
  vkz
  Dr med. Slavenka Nedimović
  Specijalista pedijatar
  vkz
  Dr med. Rade Ružić
  Specijalista pedijatar