Politika privatnosti

Poliklinika Vaša kuća zdravlja!


Politika privatnosti koja je pred Vama opisuje informacije koje prikupljamo, kako ih koristimo i kako ih menjamo.

Opšte odredbe

Vlasnik Internet stranice www.vasakucazdravlja.rs (u daljem tekstu: stranica) je POLIKLINIKA VAŠA KUĆA ZDRAVLJA, ALEKSANDAR PETREVSKI, BEOGRAD (u daljem tekstu: Poliklinika Vaša kuća zdravlja ).

Sadržaj sajta

Ovaj sajt i njegovi delovi imaju informativnu svrhu, vlasnik sajta ne daje garancije za tačnost, primenljivost i kompletnost informacija i neće biti odgovoran za bilo koje greške ili propuste kada je reč o ovim informacijama. Poliklinika Vaša kuća zdravlja  može da menja sadržaj na ovom sajtu u bilo koje vreme i bez prethodnog upozorenja.

Politika privatnosti podataka

Privatnost posetilaca sajta je od velike važnosti za Polikliniku Vaša kuća zdravlja i ovom Politikom privatnosti želimo da Vas u potpunosti upoznamo o tome kako se postupa s vašim ličnim podacima i na koji način se oni štite.

Na ovoj interenet stranici prikupljamo mali broj vaših podataka uz Vašu izričitu saglasnost, koju možete povući u svakom trenutku, nakon čega će vaši podaci biti izbrisani u roku od 30 dana. Vaši podaci će biti dostupni zaposlenima u Poliklinici Vaša kuća zdravlja koji su svi zakonski I ugovorno obavezani da poštuju tajnost ličnih podataka. Poliklinika Vaša kuća zdravlja prikuplja sledeće podatke svojih saradnika koje oni slobodno dostavljaju: ime, prezime, kontakt podatke, i druge srodne informacije.

Poliklinika Vaša kuća zdravlja prikuplja podatke posetilaca sajta koji se odnose na IP adresu, podatke o pretraživaču i domenu.

Prikupljanje podataka

Ukoliko koristite ovu platformu prihvatate da se Vaši podaci koriste u skladu sa ovom Politikom privatnosti.  Poliklinika Vaša kuća zdravlja  će koristiti lične podatke samo na način koji je u skladu sa svrhom za koju su prikupljeni ili za koju ste Vi kao naš korisnik dali saglasnost, odnosno u skladu sa Ustavom Republike Srbije, važećim zakonima o zaštiti podataka o ličnosti i drugim propisima.

Ažuriranje i menjanje Vaših podataka Ukoliko želite da tražite pristup ličnim podacima, njihovu ispravku, dopunu ili brisanje, možete nas kontaktirati na email adresu poliklinika@vasakucazdravlja.rs

Korišćenje podataka

Poliklinika Vaša kuća zdravlja  će koristiti podatke u cilju obaveštavanja o našim aktivnostima i kampanjama kroz našu internet stranicu kao i kroz formate redovnih newslettera. Vi kao član ili posetilac sajta ćete u ovom slučaju imati mogućnost da se ispišete s mailing liste ukoliko više ne želite da primate poruke.

Otkrivanje podataka

Ukoliko u nekom trenutku budemo u obavezi da otkrijemo sakupljene podatke trećoj strani, na osnovu sudske odluke i u skladu sa zakonom, o tome ćete biti blagovremeno obavešteni, osim ukoliko nalog suda ne sadrži oznaku tajnosti odnosno zabranu obaveštenja korisnika.

Poliklinika Vaša kuća zdravlja  se obavezuje da vaše podatke prikupljene kroz internet formulare i e-mail komunikaciju, FB Pixel, Google analitiku neće davati, pokazivati, iznajmljivati niti prodavati trećim licima. Prikupljeni podaci neće biti objavljivani ili na bilo koji način zloupotrebljeni.

Poliklinika Vaša kuća zdravlja  može povremeno objaviti informacije opšteg tipa trećim licima (npr. broj posetilaca naše stranice), ali pritom nikada neće uključiti informacije pomoću kojih bi pojedinci bili određeni ili odredivi.

Kolačići

Poliklinika Vaša kuća zdravlja  koristi “kolačiće” (cookies) za ograničene svrhe. “Kolačić” je mali deo podatka koji naša Internet stranica može da pošalje Vašem pretraživaču, koji onda može biti sačuvan na Vašem hard disku. Ukoliko ste zabrinuti za vašu privatnost i korišćenje tehnologije “kolačića” možete podesiti vaš pretraživač da vas obaveštava kada primate “kolačić”. Takođe, možete podesiti vaš pretraživač da odbija “kolačiće” koje naša stranica pokuša da vam pošalje.

Takođe, Google analitika i Facebook Pixel prave “kolačiće” na osnovu kojih Poliklinika Vaša kuća zdravlja  prati posećenost Internet stranici.

Za više informacija o kolačićima posetite stranicu aboutcookies.org.

KAKO MI KORISTIMO KOLAČIĆE?

Poliklinika Vaša kuća zdravlja  koristi kolačiće s primarnim ciljem da vama omogući bolje korisničko iskustvo na našem veb sajtu. Kolačići koje koristimo služe za:

Kolačići koje koristimo NE služe za:

KOLAČIĆI TREĆIH LICA

Ovaj sajt koristi analitiku koju pruža treća strana i služi nam za praćenje i merenje korišćenje sajta, a sve u cilju kreiranja sadržaja koji se sviđa našim čitaocima. Ovi kolačići sakupljaju informacije kao što su dužina zadržavanja na sajtu ili na određenim stranama i pomažu nam da shvatimo na koji način možemo da unapredimo sajt.

Koristimo i dugmiće i plugin-ove društvenih mreža Facebook, Twitter i LinkedIn, koji omogućavaju lajkovanje i deljenje naših sadržaja na društvenim mrežama. Da bi ove funkcije bile moguće, društvene mreže postavljaju kolačiće preko našeg sajta koje koriste na način koji je naveden u njihovim politikama privatnosti.

Takođe, koristimo plugin-ove koji omogućavaju integraciju s drugim sajtovima ili prikazivanje sadržaja drugih sajtova na našim stranicama (kao što je ugrađivanje YouTube videa). Da bi ove funkcije bile moguće, sajtovi postavljaju kolačiće preko našeg sajta koje koriste na način koji je naveden u njihovim politikama privatnosti.

Newsletter

Prilikom prijavljivanja za naše Newsletter, potrebno je da nam ostavite svoju email adresu, koju ćemo čuvati i koju nećemo ustupati ili prodavati trećim stranama. U svakom trenutku možete da se odjavite sa Newsletter-a – tada će vaša email adresa biti izbrisana iz naše baze.

Linkovi ka trećim Internet stranama

Poliklinika Vaša kuća zdravlja  može davati linkove ka trećim Internet stranicama, kao što ove Internet stranice mogu linkovati našu stranicu. Ostale Internet stranice funkcionišu prema svojim uslovima korišćenja i politikama privatnosti. Poliklinika Vaša kuća zdravlja  nema kontrolu nad takvim Internet stranicama, ne poseduje podatke koji se tamo nalaze, ne garantuje i nije odgovorna za bilo koji sadržaj, reklamu, proizvod ili drugi materijal koji je dostupan na takvoj stranici.

Društvene mreže

Poliklinika Vaša kuća zdravlja  koristi društvene mreže kako bi unapredila svoju misiju. Ove aplikacije zahtevaju korišćenje usluga trećih strana. Na primer, Facebook nalogom  Poliklinike Vaša kuća zdravlja upravlja Facebook i ovom nalogu imaju pristup Facebook korisnici koji su već prihvatili Facebook Politiku Privatnosti. Našom Facebook stranom upravljaju zaposleni u Poliklinici Vaša kuća zdravlja koji su za to zaduženi.  Poliklinika Vaša kuća zdravlja ne čuva podatke svojih pratilaca niti obrađuje podatke izvan Facebook-a.

Pored Facebook-a, ostale društvene mreže koje koristimo su:

Deca

Poliklinika Vaša kuća zdravlja  ne traži ličnu identifikaciju dece. Korisnici koji su ispod 14 godina starosti ne bi trebalo da ostavljaju bilo kakve lične podatke na stranici. Bezbednost podataka

Poliklinika Vaša kuća zdravlja  čini sve što je u njenoj mogućnosti da podatke koje koristi i obrađuje čuva u bezbednim uslovima tako što se nalaze skladišteni u računarskom sistemu, zaštićeni šifrom, kome pristup imaju samo zaposleni u Poliklinici Vaša kuća zdravlja .

E-banking - Online plaćanje usluga

U cilju pružanja kvalitetne usluge prikupljamo samo neophodne podatke za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima. Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni firme i poslovni partneri odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Promena Politike privatnosti

Poliklinika Vaša kuća zdravlja  zadržava pravo da bilo kada izmeni ovu Politiku privatnosti. Ukoliko je izmena značajnija, kao npr. ako bitno utiče na vaša prava ili menja pravila korišćenja podataka, blagovremeno ćemo vas obavestiti putem email-a.Svaka izmena postaje važeća nakon njenog objavljivanja na stranici sajta (https://www.vasakucazdravlja.rs/politika-privatnosti).

Dužni ste da pročitate ovu Politiku privatnosti kako biste bili upoznati sa eventualnim izmenama. Ukoliko nastavite da koristite stranicu i usluge nakon bilo koje nove verzije Politike privatnosti, podrazumeva se da ste tu verziju pročitali i prihvatili kao važeću.

Pitanja

Nastojeći da stvorimo što bezbedniju stranicu, pozivamo vas da nam dostavite vaše komentare i sugestije na ovu Politiku privatnosti. Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa Politikom privatnosti, slobodno nas kontaktirajte na email poliklinika@vasakucazdravlja.rs 

KONTAKT

© Sva prava zadržana. Vaša kuća zdravlja