Opšti internistički pregled

Šta je to opšti internistički pregled?

Internistički pregled obavlja lekar specijalista interne medicine, a sastoji se od razgovora s pacijentom tokom kojeg uzima detaljne podatke o pacijentovom stanju, pređašnjim bolestima, bolestima u bližoj porodici te sadašnjim tegobama (anamneza) i detaljnog kliničkog pregleda.

Internsita se bavi bolestima kardiovaskularnog sistema, sistema organa za disanje, varenje, endokrinološkim i nefrološkim problemima…

Kada vam treba pregled lekara interniste?

Internistički pregled je potreban kod pojave određenih zdravstvenih tegoba vezanih za  funkciju naših „unutrašnjih“ sistema organa, zatim kao sistematski (preventivni) pregled ili u sklopu preoperativne pripreme.

Šta obuhvata pregled interniste?

Nakon iscrpne anamneze, lekar intenista obavlja klinički pregled koji obuhvata inspekciju, palpaciju, perkusiju i auskultaciju što znači da će lekar utvrditi kakvo je opšte stanje pacijenta, pregledati kožu i vidljive sluznice, laganim pritiscima vrhovima prstiju pregledati limfne čvorove, krvne sudove dostupne pregledu, trbušne organe i poslušati srce i pluća i izmeriti krvni pritisak. Sastavni deo pregleda je i EKG zapis

Po završenom razgovoru i pregledu s EKG-om, u dogovoru s pacijentom lekar specijalista interne medicine će odlučiti o daljnjim potrebnim dijagnostičkim procedurama ili pregledima. Tačna dijagnoza na temelju dobijenih podataka, pretpostavka je za uspešno lečenje pacijenta.

Povezani pregledi

  *Kliknuti na ikonicu za prikaz kalendara

  *Potvrđujem da sam upoznat/a da će Poliklinika Vaša Kuća Zdravlja koristiti moje lične podatke isključivo u svrhu obrade ovog upita(zakazivanje pregleda) i da sam pročitao obaveštenje o njihovom korišćenju ličnih podataka, koje se nalazi na stranici Politika privatnosti.

  Priprema za ultrazvučni pregled štitaste žlezde

  Za ovaj ultrazvučni pregled nije potrebna priprema .

  Interna medicina - Naš tim

  vkz
  Spec dr. med. Smilja Pavlović
  Specijalista interne medicine
  Jelena Petrović
  Medicinski tehničar
  Kristina Petrović
  Medicinski tehničar
  Dr med. Ivica Đurić
  Specijalista interne medicine na subspecijalizaciji iz kardiologije
  vkz
  Dr med. Igor Despotović
  Specijalista interne medicine, na subspecijalizaciji iz kardiologije