Opšta medicina

Lekar kome svaki pacijent prvo treba da se javi je njegov izabrani lekar opšte medicine – porodični lekar – bilo da se radi o proveri opšteg zdravstvenog stanja ili da već postoje određene tegobe ili poremećaji zdravlja.

Uloga porodičnog lekara je veoma značajna i specifična jer je on osoba koja ima uvid u zdravstveno stanje pacijenta i cele porodice. Upoznat je sa faktorima rizika i sklonosti i rizicima  za oboljevanje od određenih bolesti – nasledni faktori, pušenje, stres, gojaznost, fizička ne-aktivnost… Porodični lekari rešavaju preko 70% zdravstvenih problema uz laboratorijske analize, ultrazvučne preglede i druge dopunske dijagnostičke procedure.

Savremena medicina je izuzetno obimna oblast sa sve većim širenjem i grananjem na brojne specijalnosti i uže subspecijalnosti. Po potrebi, svi ti lekari učestvuju u lečenju pacijenta ali veoma često sa oskudnim uvidom u njegovo ukupno psihofizičko stanje.Polazeći od osnovne ideje da lečimo čoveka a ne bolest,  mi Vaši lekari iz oblasti opšte medicine u Vašoj kući zdravlja individualno pristupamo svakom pacijentu. Naše znanje, iskustvo i  vreme koje maksimalno posvećujemo svakom pacijentu vodi nas zajedno do adekvatnih dijagnostičkih procedura i brzom utvrđivanju eventualnih poremećaja zdravlja kao i naravno preporuci optimalnih terapijskih rešenja.

 

 

Mi se ne brinemo samo o zdravlju naših pacijenata, već se trudimo da utičemo na kvalitet njihovih života.

Poliklinika Vaša kuća zdravlja

Povezani pregledi

    *Kliknuti na ikonicu za prikaz kalendara

    *Potvrđujem da sam upoznat/a da će Poliklinika Vaša Kuća Zdravlja koristiti moje lične podatke isključivo u svrhu obrade ovog upita(zakazivanje pregleda) i da sam pročitao obaveštenje o njihovom korišćenju ličnih podataka, koje se nalazi na stranici Politika privatnosti.

    Priprema za pregled

    Za ovaj pregled nije potrebna priprema .