Dr med. Ljiljana Brzaković

Dr med. Ljiljana Brzaković

specijalista neuropsihijatrije, sudski veštak

Zašto sam odabrao profesiju lekara?

Medicinski fakultet upisujem podstaknuta porodičnom tradicijom( nadahnuta humanističkim altruizmom oca radiologa). Već u adolescentnom periodu opredeljujem se za psihijatriju vodjena znatiželjom da istražujem,razumem: zašto činimo odredjene izbore, a druge odbacujemo; da u dubinama besmisla pronadjem smisleno; da poput arheologa- istražujući prošlost, razumem sadašnjost, zarad kreativnije budućnosti. Susret sa psihijatrijskim pacijentima, tokom studija medicine, potvrdjuje moje opredeljenje za produbljivanjem znanja o funkcionisanju ljudskog psihizma,te po okončanju specijalizacije iz neuropsihijatrije,nastavljam edukativna usavršavanja iz dinamske orjentisane psihoterapije,potom iz sistemske porodične terapije… Kontinuirana ideja vodilja mi je : razumevanje psihijatrijskih bolesti/ljudske patnje sa ciljem olakšanja istih .

Najlepši deo posla lekara, deo koji me najviše ispunjava..

Iz ovih poriva najlepši deo mog profesionalnog rada je osmeh zadovoljstva pacijenta i/ili članova porodice zbog zajedničkog uspeha, vraćanje vere da se može bolje,skladnije, sigurnije.

Zašto sam se odlučio za polikliniku Vaša kuća zdravlja?

U „Kući zdravlja“ prepoznala sam toplinu i sigurnost familijarnog odnosa prema pacijentu, kroz odgovornost, predusretljivost osoblja, enterijerom koji odiše urednošću, skladnošću i lepotom porodičnog doma. Bila sam i u ulozi somatskog pacijenta Vaše poliklinike,te su predhodno iznete impresije i iz takve pozicije.