Tamara Klikovac

klinički psiholog, sistemski porodični psihoterapeut

 
 

Docent dr. sci Tamara D. Klikovac

Radila je 16 godina na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, primarno na odeljenju Pedijatrijske onkologije ali i sa odraslim onkološkim pacijentima i njihovim porodicama. Saradnik  je Belhospisa, prvog Centra za palijativno zbrinjavanje u Srbiji. Od 2008 godine radi na Univerzitetu u Beogradu,  Filozofski fakultet, odeljenje za psihologiju. Autor je velikog broja radova publikovanih u relevantnim domaćim i svetskim časopisima. Edukovala se na univerzitetima u Americi i Nemačkoj, voditelj je brojnih edukacija u zemlji i inostranstvu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u  Beogradu sa temom „Psihološke karakteristike, menhanizmi prevladavanja i izloženost stresnim životnim događajima pacijentkinja obolelih  od karcinoma dojke“. Na istom fakultetu je odbranila magistarsku tezu pod nazivom „Profesionalni stres, sindrom izgaranja i empatija medicinskog osoblja na  onkološkim odeljenjima“ i doktorirala sa temom  „Psihološke reakcije dece i adolescenata  na malignu bolest i lečenje – procena i podrška“.

Poseduje ex-Jugoslovenski Sertifikat za Psihoterapiju koji dodeljuje Savez društava psihoterapeuta Srbije, kao i Evropski Sertifikat za Psihoterapiju koji dodeljuje Evropska Asocijacija za Psihoterapiju (EAP)

Usluge u Vašoj kući zdravlja:

Individualno, porodično  i  bračno savetovanje u različitim stresnim,  kriznim, traumatskim situacijama  koje se dešavaju mentalno zdravim ljudima i koje mogu značajno da naruše kvalitetno psihičko i fizičko funkcionisanje:

-          bračni i porodični konflikti

-          gubitak i proces tugovanja

-          anksiozna i depresivna stanja

-          psihološke reakcije i posledice psiho-somatskih bolesti (dijabetes, maligne bolesti, hipertenzija, hipo/hipertireoza)

-          traumatska iskustva i nasilje

-          problemi vezani za roditeljstvo

-          emocionalni problemi dece, adolescenata, odraslih

-          poremećaji ponašanja deca, adolescenti

-          individualni i profesionalni stres

Poliklinika Vaša kuća zdravlja

MI BRINEMO O VAŠEM ZDRAVLJU...

Najveći uspeh za lekara i najbolje stanje za pacijenta je sprečavanje nastanka bolesti. Zbog toga smo u našoj i Vašoj kući zdravlja stavili akcenat na prevenciju poremećaja zdravlja!

Pružamo usluge inicijalnih i kontrolnih pregleda i davanje terapije u sklopu ordinacije i u kućnim uslovima. U Vašoj kući zdravlja možete obaviti preglede lekara opšte medicine, kao i kardiološki pregled, pregled urologa, dermatološki pregled, pregled reumatologa, endokrinološki i pulmološki pregled, pregled pedijatra, pregled interniste kao i ultrazvučne preglede.

Radno vreme

Ponedeljak - Petak07 - 20h

Subota i Nedelja08 - 14h

Hitni pregledi+381 65 234 21 22


© Sva prava zadržana. Vaša kuća zdravlja