dr Dragana Jovanović

specijalista interne medicine i subspecijalista alergologije i kliničke imunologije

Dr Dragana Jovanović je zaposlena na Klinici za alergiju i kliničku imunologiju KCS u Beogradu od 2009 god. kao specijalista interne medicine i subspecijalista alergologije i kliničke imunologije. Šef je odseka za alergije i imunodeficijencije u alergološko-imunološkoj laboratoriji i glavne odgovornosti su joj evaluacija ljudskog seruma, autoimunskih i alergijskih bolesti i dijagnoze imunodeficijencije. Takođe se bavi polikliničim ambulantnim radom i konsultant je za alergijske i imunološke bolesti u KCS.

Dr Dragana Jovanović je završila Medicinski fakultet u Beogradu 1998 god. Opšti klinički staž je obavila u Kliničkom centru Srbije i KBC „Bežanijska Kosa“ u Beogradu. Specijalistički ispit iz Interne medicine je položila jula 2004. godine na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Specijalističke akademske studije iz imunologije je završila marta 2012 god. Na Medicinskom fakultetu u Beogradu odbranom rada „Dijagnostički značaj odredjivanja antineutrofilnih citoplazmatskih antitela specifičnih za baktericidni protein“.

Zvanje subspecijalista iz oblasti alergologije i kliničke imunologije na Medicinskom Fakultetu Univerziteta u Beogradu je stekla jula 2018 god. odbranom rada pod nazivom Dvostruka i trostruka pozitivnost specifičnih IgE antitela na venome ose, pčele i stršljena: Uloga molekularne dijagnostike”. U toku je doktorska disertacija iz molekularne medicine u kojoj analizira mnoge kliničke i imunološke aspekte pacijenata koji su imali sistemsku alergijsku reakciju na ubod insekta.

Autor i koautor je u više stručnih radova i publikacija. Dobitnik je internacionalne Medis nagrade za medicinska istraživanja. Član je Američke akademije za astmu, alergologiju i imunologiju (AAAAI).

Poliklinika Vaša kuća zdravlja

MI BRINEMO O VAŠEM ZDRAVLJU...

Najveći uspeh za lekara i najbolje stanje za pacijenta je sprečavanje nastanka bolesti. Zbog toga smo u našoj i Vašoj kući zdravlja stavili akcenat na prevenciju poremećaja zdravlja!

Pružamo usluge inicijalnih i kontrolnih pregleda i davanje terapije u sklopu ordinacije i u kućnim uslovima. U Vašoj kući zdravlja možete obaviti preglede lekara opšte medicine, kao i kardiološki pregled, pregled urologa, dermatološki pregled, pregled reumatologa, endokrinološki i pulmološki pregled, pregled pedijatra, pregled interniste kao i ultrazvučne preglede.

Radno vreme

Ponedeljak - Petak07 - 20h

Subota i Nedelja08 - 14h

Hitni pregledi+381 65 234 21 22


© Sva prava zadržana. Vaša kuća zdravlja