Opšti pregled

Opšti pregled

 

Što je to opšti internistički pregled?

Internistički pregled obavlja lekar specijalista interne medicine, a sastoji se od razgovora s pacijentom tokom kojeg uzima detaljne podatke o pacijentovom stanju, pređašnjim bolestima, bolestima u bližoj porodici te sadašnjim tegobama (anamneza) i detaljnog kliničkog pregleda.

Kada vam treba pregled lekara interniste?

Internistički pregled je potreban kod pojave zdravstvenih tegoba, kao sistematski (preventivni) pregled ili u sklopu predoperativne obrade.

Šta obuhvata pregled interniste?

Nakon iscrpne anamneze, lekar intenista obavlja klinički pregled koji obuhvata inspekciju, palpaciju, perkusiju i auskultaciju što znači da će lekar utvrditi kakvo je opšte stanje pacijenta, pregledati kožu i vidljive sluznice, laganim pritiscima vrhovima prstiju pregledati limfne čvorove, krvne žile, trbušne organe i poslušati srce i pluća i izmeriti krvni pritisak.

Po završenom razgovoru i pregledu s EKG-om, u dogovoru s pacijentom lekar specijalista će odlučiti o daljnjim potrebnim pretragama ili pregledima. Tačna dijagnoza na temelju dobijenih podataka, pretpostavka je za uspešno lečenje pacijenta.

Zakažite pregled

© Sva prava zadržana. Vaša kuća zdravlja