Parcijalna i totalna ablacija uraslog nokta

Parcijalna i totalna ablacija nokta su hirurške procedure koje se primenjuju za lečenje uraslog nokta. Urastao nokat je često izuzetno bolan i izazova neugodno stanje.

Uzroci:

Urasli nokat najčešće nastaje kada ivica nokta raste unutar kože na površini prsta. Najčešće nastaje kao posledica nepravilnog sečenja nokta ili nošenja uske, neudobne obuće a smatra se i da postoji nasledna (genetska predispozicija).

Posledice uraslog nokta su pojava crvenila i bola na početku procesa uz vrlo verovatnu pojavu kompolikacija u visu infekcije.

Parcijalna ablacija podrazumeva delimično uklanjanje nokta dok totalna ablacija podrazumeva potpuno uklanjanje obolelog nokta. Da li će biti potrebna parcijalna ili totalna ablacija određuje hirurg a na osnovu pregleda, procene stanja nokta, očuvanosti korena nokta, postojanja eventualne infekcije i sl..

Obe procedure se obavljaju u uslovima lokalne anestezije koja pacijentu omogućava bezbolnost tokom intervencije. Nakon obavljenog hirurškog zahvata rana se pažljivo očisti i previje a pacijentu se daju uputstva za postoperativnu negu i zakazuje se prva kontrola kod hirurga koja je uključena u cenu intervencije

Oporavak:

Nakon ablacije uraslog nokta pacijenti mogu očekivati određenu dozu nelagode, pojavu otoka i ređe bola koji kratko traje. Važno je pridržavati se svih uputstava lekara o održavanju i higijeni rane kao i korišćenju propisane terapije ukoliko je data

Većina pacijenata se oporavlja u roku od nekoliko dana do nekoliko nedelja.

U Poliklinici Vaša kuća zdravlja na Vidikovcu rade stručni i posvećeni hirurzi i sestre od kojih možete dobiti svaki savet i stručnu pomoć ukoliko imate zdravstzveni problem.

Ukoliko je potrebno. u Vašoj kući zdravlja može se i obavitii hirurška procedura – parcijalna ili totalna ablacija uraslog nokta kao i druge male hirurške intervencije

Vaše zdravlje je naš prioritet i zbog toga Vam pružamo sigurne i efikasne procedure. Intervencije se vrše u savremenim i bezbednim uslovima kako bismo vam pomogli da se rešite problem uraslog nokta.

Cene hiruških intervencija možete pogledati na našem sajtu ili klikom na CENOVNIK.

Za više informacija pozovite nas putem telefona +381 11 234 22 22.